Thursday, 28 April 2011

GELI-GELI

Ok guys..esok sebelum subuh lg saya mau pergi Pahang daa..yehoo!.Justeru,mari layan cerita ini.Kalau bisa aku ceritain pasti kalian tidak akan percaya !! Layan..


*gambar ini tiada kena mengena pn..


Ceciter 1

Satu pagi di stesen keretapi, ada seorang makcik tu dia tanya petugas kaunter......

Makcik: "Encik, keretapi sampai jam berapa??"

Petugas kaunter: "Jam 2 Kedah, jam 5 Kelantan, jam 1 Penang, jam 7 
Gemas.

Petugas kaunter: Makcik nak pergi mana?.."

Makcik: "Makcik nak melintas aja."

Petugas kaunter: Dengan muka 10 sen....!!



Ceciter 2



Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah
untuk meminta derma untuk rumah orang-orang
tua seorang budak pun membuka pintu.

budak : derma ape bang? 
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????




Ceciter 3


Si isteri yang berusia 65 tahun tanggalkan pakainnya sehelai demi sehelai di depan cermin.Dia berpusing ke kira kemudian ke kanan.Belek perut. peha. kaki. lengan, muka yang berkedut dan menggeleber. Kemudian si isteri itu merungut.

"Bang...luah si isteri....badan saya ni dah gemuk.Lemak banyak.Kedut sana sini.Tak ada yang cantik lagi.Bang pujilah saya sikit"

Si suami : "Tahniah,penglihatan awak masih baik lagi"





Ceciter 4



Seorang ibu muda sedang mengadu pada temannya, "Aku terpaksa minta cerai dari suamiku."

"Kenapa..?" tanya temannya kehairanan.

"Habis.., hampir setiap malam kerjanya keluar masuk disko." jawab si ibu muda.

"OOOOhh, jadi suamimu itu kaki disko lah yer.. ?" tanya temannya lagi.

"Bukan begitu..,sebenarnya dia ke sana mencari aku !" jawab si ibu muda......

Monday, 25 April 2011

BERGURAU SENDA

Hai kawan-kawan yg super awesome.( pnah dngaq x ayat nie? )..haha~
Trimas kerana sudi jadi folower saya walaupun hanya 3 orang.Hebat lar tu..

Pada episod kali ini.saya akan mengajar anda-anda sekalian nak bergurau bersama laptop mahupun desktop kekawan korang.Try lar.Tobat best!!Saya akan mengajar anda bermain dgn cd/dvd-rom anda ataupun kekawan anda.Camna nak buat?
Haa.Ce tengok ce tengok..

Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop



Haa..Yg di atas ni lah nama dia coding.Salin coding nie.( copy lar tu  ).Pastu paste dalan notepad.Suma org ada notepad kn?Lepas paste tu.Ce try save as.Buboh lar nama pa pn tp blkang dia mesti ada .vbs ..Contoh dia mcm ni lar. (alilubang.vbs ) ..Paham kn kwn2?Yang penting .vbs tuu..Pastu double-click lar kat notepad tadi tu. Taraaa!Tgok lar hasilnya..


Kalau dah bosan tgok.Delete lar notepad yg kita wat tadi.Dan jgan lupa untuk shutdown / restart laptop anda tu.Baru lar ada hasilnya. Acu sharelah kalau berkenan di hati..


Selamat mencuba ya =)

Friday, 15 April 2011

CE TENGOK CE TENGOK

 Senarai Top Ranking Universiti Terbaik di Malaysia bagi tahun 2011.
1.       Universiti Sains Malaysia
2.       Universiti Teknologi Malaysia
3.       Universiti Kebangsaan Malaysia
4.       Universiti Putra Malaysia
5.       University of Malaya
6.       Universiti Malaysia Perlis
7.       Multimedia University
8.       Universiti Teknologi Mara
9.       Universiti Malaysia Pahang
10.   International Islamic University of Malaysia
11.   Universiti Utara Malaysia
12.   Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
13.   Universiti Tenaga Nasional
14.   Universiti Malaysia Sabah
15.   Open University Malaysia
16.   University of Nottingham Malaysia
17.   Universiti Teknologi Petronas
18.   Universiti Sains Islam Malaysia
19.   Universiti Pendidikan Sultan Idris
20.   Taylor’s University College
21.   Universiti Teknikal Malaysia Melaka
22.   Universiti Tunku Abdul Rahman
23.   Universiti Malaysia Terengganu
24.   Universiti Malaysia Sarawak
25.   Universiti Tun Abdul Razak
26.   Monash University Malaysia
27.   Universiti Industri Selangor
28.   Wawasan Open University
29.   UCSI University
30.   Curtin University of Technology Sarawak Campus
31.   Asia Pacific Institute of Information Technology
32.   International Medical University
33.   Help University College
34.   Tunku Abdul Rahman College
35.   Al Madinah International University
36.   Universiti Kuala Lumpur
37.   National Defence University of Malaysia
38.   Segi College
39.   Universiti Sultan Zainal Abidin
40.   Universiti Malaysia Kelantan
41.   Limkokwing University of Creative Technology
42.   KDU College
43.   Selangor International Islamic University College
44.   Sunway University College
45.   Malaysia Theological Seminary
46.   Malaysia University of Science & Technology
47.   Olympia College Malaysia
48.   Swinburne University of Technology Sarawak Campus
49.   Malaysian Institute of Management
50.   University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
51.   INSANIAH University College
52.   Taman Pertanian University
53.   Kuala Lumpur Infrastructure University College
54.   International Centre for Education in Islamic Finance
55.   Majlis Peperiksaan Malaysia
56.   Cyberjaya University College of Medical Sciences
57.   Disted-Stamford College
58.   Berjaya University College of Hospitality
59.   Asia e University
60.   KBU International College

INFO: The ranking main factors are Size, Visibility, Research papers and scholars.
Tags: top ranking terbaik universiti di malaysia,senarai penuh universiti terbaik,top universiti di Malaysia,universiti terbaik 2011

Wednesday, 6 April 2011

MENGAPAKAH ???

Awat video aku xley main?( Sila rujuk post d bwah ini ) .Sesiapa.Bantulah ambo.Ambo ni sek kelate.

STUDY WEK !!

Tajuk ini telah diberi nama oleh kucai..Aku xtau nk tlis pa sbnarnya.haha~.Harap maaf kucai.

                 *********************

Alkisah.Minggu ni lar mggu last sblum aku memasuki musim peperiksaan.Dan mggu ni dberi nama study week.Knapa kucai mmberi nma stdy wek??Ini yg mnimbulkan sribu psoalan d ruang legar cakerawala otakku.Mgkinkah kucai tidak lnsung mnyukai mggu ini?Mgkinkah kucai tlah d sontot oleh ali dlm mggu ni?Itu.Itu.Ya..Itulah tnda tnya yg mnanya nanya d dlam kotak pmikiranku.Namun aku enggan pduli dgn kisah kucai itu.Bagi aku,mggu ni ckup layan brbanding mggu2 yg trmaktub dlm taqwim qamari.Kenapa?..

Mgkin sbab ada lptop ali kot.Aku ska lptop ni.Aku ska tgok jackass.Jackass 3D.Bru ja tgok mlm td.Sgatlah mnggiurkan.Aku syorkan ampa smua tgok.Serius best!Apa tggu lg?Layan lar..Selain itu,aku boleh online tiap2 masa.Sgt sronok.Aku ngn kucai slalu men game urban.Ali hnya mampu tgok ja.Ksian mat ali.Redha ja lar noh..Lebih2 lg,tiap2 mlm aku boleh bmain plants vs zomba.Sapa xtau game tu.Satu alam ni tau.Tmasoklah mael si alien..Sbab ada lptop ali lar aku boleh tlis blog ni.Trimas.I love u cowboy..

  ****************

sekian..aku ada slitkan video mtivasi ckit.justeru,lyan lah noh..

video